phone 0496/764822

Over Ad architect

AD-architect, Aurelie Dubois, is actief in de lage-energie woningbouw in houtskelet. In elk project zet ze energie-zuinig, gezond, sociaalruimtelijk en aanpasbaar bouwen voorop. Deze pijlers worden samen met de wensen en verwachtingen van de (ver)bouwers creatief vertaald in een identificeerbare en duurzame architectuur. Als moeder van 1 zoon en 4 pluszonen is ze getraind in multitasken, consequent en organisatorisch zijn, in combinatie met een grote betrokken- en zorgzaamheid. Deze vaardigheden neemt ze dan ook graag mee in haar werk en zet zich voor elk project in als was het haar eigen bouwwerk. 

De huidige stijgende energie- en bouwprijzen en de alom gekende klimaatproblematiek heeft haar er toe aangezet om te zoeken naar oplossingen. Voor haar betekent dat kleiner, meer gemeenschappelijk en met meer respect voor de natuur bouwen en wonen.

Ze verdiept zich daarom in alternatieve woonvormen zoals woongemeenschappen (Co-housing) en Tiny Houses en houdt zich in haar vrije tijd bezig met de aanplanting en onderhoud van haar eigen moestuin en voedselbos.

Wil jij betaalbaar ecologisch bouwen? Wil je daarvoor kleiner, modulair of in fases bouwen? Neem dan contact op met AD-architect, Aurelie Dubois.

ENERGIEZUINIGkeyboard_arrow_down

Compact bouwen:

een zo groot mogelijk volume met een zo klein mogelijk buitenoppervlakte

Zoneren:

de verwarmde ruimtes groeperen en bufferen met de onverwarmde ruimtes

Orienteren:

de winterzon binnenhalen en de zomerzon weren

Isoleren:

je kan nooit te veel isoleren, je kan wel slecht isoleren. Isoleren spaart niet alleen energie maar verbetert ook het comfort in huis

Verwarmen:

eerst goed isoleren en dan pas zonnepalenen. Een goed geisoleerde woning kan je verwarmen op lage temperatuur.

Ventileren:

Te veel verluchting zorgt voor energieverspilling maar het is wel nodig voor een gezond binnenklimaat te garanderen.

Waterverbruik:

regenwater recuperen, water infiltreren,…

GEZONDkeyboard_arrow_down

Een gezonde woning is een woning die is opgebouwd uit zoveel mogelijk biologische en ecologische materialen zoals houtskelet, houtwolplaten, cellulose, …

Een gezonde woning is ook een woning die voldoende lucht, licht en rust geeft.

Het is een woning die ademt en zuurstof geeft.


SOCIAAL RUIMTELIJKkeyboard_arrow_down

Het wonen is een fundamentele menselijke activiteit. De kwaliteit van het wonen wordt sterk bepaald door de sociaalruimtelijke context waarin zij zich afspeelt. De woning op zich is dus niet voldoende voor het welzijn van de bewoners. Haar omgeving, van straat tot stad, is een noodzakelijke aanvulling van de woning om een gemeenschapsleven mogelijk te maken.

Samen kunnen de woning en haar omgeving aanleidingen scheppen tot het leggen van sociale contacten. Bovendien kunnen ze de levensttijl van de individuen en groepen symboliseren en ondersteunen.

AANPASBAARkeyboard_arrow_down

Bouwen doen we maar één keer. We gaan er van uit dat we de rest van ons leven in onze woning zullen leven. Daarom is het belangrijk dat de woning kan meegroeien met haar bewoners en dus voorzien is op aanpassingen. We worden niet alleen ouder maar onze gezinssamenstelling verandert.

Aanpasbaar bouwen geeft aandacht aan de toekomst. De toekomst kunnen we echter niet voorspellen, we kunnen er alleen voor zorgen dat we bij veranderingen met zo weinig mogelijk aanpassingen toch in ons huis kunnen blijven wonen.

Professionele activiteitenkeyboard_arrow_down

2006-nuZelfstandig architect, ingeschreven op de tabel van de orde: AD-architect, Aurelie Dubois 
2005-2007 Secretaris VIBE Limburg 
2006-2007Zelfstandig medewerker: Ecoarchitecten, Marij Gabriëls 
2008 Zelfstandig medewerker: IADB, ingenieur Architect Deraedt Bruno, duurzaam bouwen 
2009 Zelfstandig medewerker: Liesbeth Liefsoons, bio-ecologisch architect
2009-nu VIBE-bouwpartner(Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen)
2022                          Samenwerking in TinyCo. TinyCo ontwikkelt en verdeelt vaste en op maat gemaakte tiny houses en modulaire woningen, alleenstaand of in combinatie met co-housing. Deze tiny houses en modulaire woningen zijn gedeeltelijk of volledig zelfvoorzienend.

Opleidingkeyboard_arrow_down

1999-2004Architectuur, Provinciale Hogeschool Limburg  
2004-2006 Stageopleiding: Ecoarchitecten, Marij Gabriëls 
2009Opleiding Energiebewust architect
2022Tuinontwerper

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x